Рекорд от 27 последователя в Twitter отбеляза Програмата за развитие на селските райони

Придобилият сериозен мащаб скандал с обществената поръчка на Министерството на земеделието, спечелена от Кей Ем Ком ООД вече има и количествени резултати. След задълбочено журналистическо разследване излязоха наяве много факти:

Факт номер 1:

Бивши служителки на Министерството на земеделието получат поръчката

Факт номер 2:

Фирмата е създадена къде ли не в последния момент, за да спечели поръчката

Факт номер 3:

Създаването на Фейсбук и Туитър страница в безплатните при това социални мрежи отнема на печалившите повече от година и струва 53 000 лева, само 10 000 от които отиват за изграждането на „специална“ Фейсбук страница! Стойността на цялата поръчка с коментари във форуми е 94 000 лв.

В коя вселена безплатните фейсбук и туитър профили са платени?

Факт номер 4:

Въпреки, че заплащането е осигурено, страниците не виждат бял свят до момента, в който журналистите не започват да проявяват интерес.

Факт номер 5:

Към момента посещаемостта на скандалните безбожно скъпи страници е във Фейсбук 89 последователя, а Туитър – точно 27.

Факт номер 6:

В периода на изграждане на страниците, парите отиват за 2 луксозни апартамента на бул. България, София, закупени почти един след друг.

Факт номер 7:

Госпожица Христина Спасова притежа имоти на стойност 1 127 760 лв и завод в Берковица.

Факт номер 8:

Рекламната агенция печели нова поръчка за 35 000 лева по Проект на Оперативна програма „Регионално развитие“ и община Ракитово за реклама на Джурасик парк (!) край с Дорково.

Факт номер 9:

Министерството на земеделието не може да намери кой да изчисти ливадите и поляните с цел усвояването на останалите средстава, предвидени по Програмата за развитие на селските райони! И как биха могли – никой не иска да работи след като с работа за 10 минути се изкарват 53 000 лв!

Факт номер 10:

Какво всъщност знаят земеделците за ползите на Програмата за развитие на селските райони и дали си имат въобще напредства какво се случва с парите, предвидени за подпомагането на районите? Отговорът на този въпрос не е ясен!

Факт номер 11:

Къде е закона за конфликт на интереси, когато дори за непознатият с темата наблюдател е ясно, че има такъв?

Факт номер 12:

Какво ще реши Европа – предстои да разберем!

Както се казваше в един прочут сериал от 90-те „Истината е някъде там„.

Вашият коментар